Pihan kimppuun!

Auringonsäteet ovat sulattaneet valtavat nietokset työmaaltamme. Talon ympärillä on pyöritty, tuumailtu ja tepattu rinkiä; jospa sitä pian pääsisi pihan tekoon!

DSC_0539-2

Onneksemme meillä oli pihasuunnitelma valmiina jo ennen maatöiden aloittamista – monia asioita, jotka nyt helpottavat pihan tekoa, osattiin ottaa jo tuolloin huomioon. Pienikokoisella ja kompaktilla kaivinkoneella etupihan viimeisetkin lumen ja jään rippeet on saatu pyyhkäistyä pois, ja se osoittautui oivaksi kaluksi myös piharakennuksen sorapatjan tasauksessa.

DSC_0534-2

Pihamme tuntuu miellyttävän jo nyt erityisesti jäniksiä. Niitä putkahtelee esiin viereisestä metsästä lähes päivittäin ja juuri eilen jäniksenpoikien leikit on bongattu etupihalla. Tästä tulikin mieleen, että täytyy varmaan hoitaa istutukset vasta sitten, kun luonto puhkeaa kukkaan ja jänikset saavat vatsansa täyteen luonnon antimista eikä meidän rehuista.

IMG_8381              INLFE7235

Työmaalle odotetaan nyt isoa multaläjää ja takapihan terassia on vielä tarkoitus hieman laajentaa. Precut-menetelmällä on iso plussa siinä, että meille on jäänyt sopivasti ylimääräistä puutavaraa, jotka voi hyödyntää terassirungon teossa. Jo talon suunnittelussa oli heti selvää, että meille tulisi pihakivetys, koska meitä kiehtoo sen helppohoitoisuus, näyttävyys ja kestävyys. Ahkeran kilpailutuksen jälkeen pihakivet päädyttiin tilaamaan Ruudukselta ja heidän Kartanokivi 60, joka on mielestämme ulkonäöltään tyylikäs ja ajaton, kohta löytää oma paikkansa pihaltamme. Tänään haettiin myös ulkomaalit ja nyt kun löytyisi vielä rakennustelineet niin talon maalaaminenkin voi alkaa!

Asuntomessuihin on enää 79 päivää…

DSC_0559-2

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s