Unto

Meiltä on kysytty monesti miksi talomme nimi on Unto. Luulen, että nyt on oikea aika kertoa mistä nimi sai alkunsa…

Kopio

Unto on suomalainen nimi, joka on muunnos nimestä Untamo. Siitä nimestä tuleekin heti mieleen suomalainen sisukas mies, joka on rehellinen, ahkera, tarmokas, itsepäinen ja hyväsydäminen. Mies, joka pitää kalastamisesta ja metsästämisestä, joka viihtyy luonnossa ja viettääkin siellä suuren osa ajastansa (näillä sanoilla itse asiassa kuvailisin myös Juhoa). Talosta tulee siis moderni, mutta suomalaisia arvoja ja perinteitä kunnioittava.

Tämä ei kuitenkaan ole ainoa syy, minkä takia nimeksi tuli Unto.  Kyseinen nimi merkitsee meille vielä enemmän, koska Juhon pappa oli myös nimeltään Unto. Hän oli todella innostunut ja kiinnostunut meidän rakennusprojektista alusta asti. Siinä samalla kun suunniteltiin pohjakuvaa, pohdittiin jatkuvasti mikä nimi talolle keksittäisiin. Juhon pappa sillä aikaa odotti jännityksellä kesää 2019, niin kun me kaikki, kunnes sairaus vei hänet… Tämä tapahtui tasan vuosi sitten ja muistan vielä, että silloin oli samanlainen aurinkoinen ja tuulinen päivä kun kerroin Juholle, että taidan tietää mikä tulee talon nimeksi. Unto on ikuisesti meidän muistoissa ja sydämissä ja nyt myös tässä uudessa talossa suurena osana sitä.

DSC_0396.JPG

Talon valmistumista juhlitaan omilla häillä heinäkuussa. Häitä ollaan suunniteltu jo pari vuotta ja tajuttiin vasta vähän aikaa sitten, että hääpäivämme onkin sattunut Unton päivään! Tämä oli ihan puhdas, mutta mielenkiintoinen sattuma! 🙂 vai sittenkin kohtalo?

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s