Talon lämmitysmuoto

Syksy pikkuhiljaa tekee tuloaan ja nyt on juuri sopiva aika miettiä tulevaan kotiin lämmitysratkaisua. Vaihtoehtoina maalämmitys, sähkölämmitys ja kaukolämpö. Kun käytiin ensimmäisessä talofirmassa keskustelemassa tulevasta hankkeesta ajateltiin, että FPSFE2680otetaan ehdottomasti maalämpö.

Maalämpö on nykyään suosittu lämmitysmuoto edullisen käytön sekä huolettomuuden vuoksi. Sen suosio on kasvanut Suomessa nopeasti. Myöhemmin muutettiin mielemme, sillä tonttimme maa on pelkkää savimaata ja kallioon asti ei päästä ihan heti. Asennukset tulevat tällöin kalliiksi ja maalämpöpumpun takaisinmaksuaika on todella pitkä.

Sähkölämmön asentaminen on edullista ja helppoa. Se reagoi nopeasti ja tarkasti lämpötilasäädöissä, mutta vastaavasti sen energiakustannukset ovat kalleimmasta päästä.

Kaukolämpö on suosituin ja yleisin lämpömuoto Suomessa. Kavereilla ja sukulaisilla on myös kaukolämpö ja he osasivat suositella sitä. Nähtiin ilmoitus KSS Energian tarjouksesta: Kouvolan Korialla valmistetaan bioenergialla tuotettua kaukolämpöä. Se tuotetaan viljan kuivatuksessa ja säilömisessä talteenotetusta viljapölystä. Ympäristöystävällinen sekä kustannustehokas lämmitysratkaisu ja se tulee vierimetsän toiselta puolelta. Se kuulosti todella hyvälle.

Pohdinnan jälkeen valitsimme kaukolämmön. Valinnan teko ei ollut ollenkaan vaikeaa. Kaukolämpö on edullinen sekä toimitusvarma lämmitysratkaisu ja kaiken lisäksi huoltovapaa. Ympäristöystävällisyys myös vaikutti päätökseemme paljon. Kaukolämmön tekniikka vie vähän tilaa joten varastoon jää riittävästi tilaa kaikkeen tähän menneessä yhdessä hankittuun krääsään.

Meille tulee myös varaava takka. Ennen maarakennustöiden aloitusta teimme tontiltamme muutamat maapuut polttopuiksi Kalen tieltä. Uutta pikkustihliä säesti vanha Dolmarin saha. Vielä samana iltana pölkyt tehtiin klapeiksi ja nyt ne ovatkin jo nätisti pinkalla.  Kelpaa sitten uudessa kodissa lämmitellä takkaa talvipakkasilla oman tontin puilla.

LCYWE0910

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s